Kreativno pisanje

OTROCI IN MLADOSTNIKI

Delavnice Kreativno pisanje so namenjene učencem vseh razredov, ki se želijo preizkusiti ali naučiti dobro pisati v slovenskem jeziku. Namenjene so tistim, ki želijo sposobnost pisanja okrepiti ali pa prebuditi. Ustvarjali bomo predvsem literarno (proza in poezija), spoznali pa bomo tudi osnove novinarstva in kritične esejistike. Esejistika je še posebej primerna za učence zadnjega razreda osnovne šole, saj gre za učinkovito pripravo na pisno izražanje pri pouku slovenskega jezika na srednji šoli! Vašemu otroku bomo torej vsesplošno in učinkovito pomagal do napredka pri pisnem izražanju. Delavnice Kreativno pisanje so primerne tako za boljše učence (da bodo postali še boljši in spretnejši), kot tudi za tiste, ki jim slovenščina oziroma pisanje ne gresta tako dobro od rok, kot bi si želeli. Poudarek dela bo na ustvarjalnosti. Otrok ne bo pod pritiskom storilnosti, ampak bo v pedagoškem procesu delavnic na »neboleč« način zavedno in nezavedno s pomočjo praktičnega ustvarjanja pridobival znanja, ki bodo med prihodnjim šolanjem in po njem res zelo koristna in predvsem uporabna. To pa še ni vse. Vaš otrok bo na delavnicah razvijal tudi kritičnost in samokritičnost, odgovornost ter samostojnost.

ODRASLI

Ste si že od nekdaj želeli, da bi literarno ustvarjali? Ste morda hoteli napisati knjigo, pa niste vedeli, kako začeti? Ali pa morda pesem? Morda pa preprosto uživate ob pisanju, ker vas to osrečuje in bi radi svoje stvaritve z nekom delili?

Kreativno pisanje je proces osebne duhovne rasti. Na začetku je primerno, da se udeležite tečaja, da osvojite osnove in da prebudite razumevanje o procesu samem. Kasneje lahko ustvarjate sami in tudi sami postavljate meje svojemu ustvarjanju.

Vas zanima več? Pišite ali pokličite.