Lektoriranje slovenskih besedil kvalitetno, hitro in ugodno

Lektoriranje slovenskih besedil je vedno priporočljivo, saj je slovenščina zahteven jezik, ki ima nešteto pravil, ki jih je potrebno upoštevati. Dobro je, da so vaši teksti urejeni, usklajeni s pravili slovenskega jezika in na sploh takšni, da boste z njimi napravili dober vtis. Naše podjetje vam opravi lektoriranje slovenskih besedil profesionalno in korektno. Predlagamo vam, da se nam oglasite, posredujete vaš tekst, katerega bomo ocenili in vam javili, kakšna bi bila skupna cena lektoriranja in kako hitro lahko lekturo opravimo.

Kakšna je cena za lektoriranje si lahko ogledate tudi v našem CENIKU.

Prepustite lektoriranje slovenskih besedil profesionalcem

Ne bojte se vejic, velikih začetnic, besednih struktur in drugih izzivov, ki jih slovenski jezik predstavlja vsakemu piscu. Samo brez skrbi napišite, kar morate ali kar želite. Vse ostalo prepustite nam. Vaš tekst bo urejen in popravljen, kot bi mignili. Cena, ki jo boste morali plačati za lektoriranje je razmeroma nizka. Želimo pa poudariti, da bo lektoriranje opravil izkušen lektor. Pri nas lektoriranje opravljajo le takšni lektorji. Poseben pogoj je tudi to, da mora biti lektor pisec, torej ustvarjalec tekstov. To pomeni, da ne obvlada le lektoriranje, ampak tudi pisanje, torej ustvarjanje v slovenskem jeziku. Takšen lektor lekturo opravi bolje, saj pozna oba vidika obravnavanja slovenskih tekstov.

Lektoriranje slovenskih besedil naj bo storjeno z občutkom

Dobri lektorji vemo, da je potrebno v tekst posegati čim manj. Če lektor v besedilo posega preveč in pregrobo, je cena, ki jo utrpi tekst, enostavno prevelika, saj gre za poseg v delo avtorja. Lektoriranje mora biti opravljen ustrezno. To pomeni: ne premalo in ne preveč. Popraviti je potrebno samo tisto, kar je nujno. Vse ostalo mora ostati nedotaknjeno, saj v primeru pretiravanja ne bi šlo več le za lektoriranje, marveč za predelavo teksta. To pa je prehuda cena, četudi bi bil tekst zato nemara stilsko privlačnejši, ker bi šlo za poseg v avtorstvo.