Lektoriranje diplomskih nalog v angleščini ugodno in kvalitetno

Lektoriranje angleških tekstov in besedilLektoriranje diplomskih nalog v angleščini je opravilo, ki ga ni zmožen opraviti kdorkoli. Prevajanje jezika, kot je angleščina, je eno, lektoriranje pa nekaj povsem drugega. Prevajalec, ki ne prevzame odgovornosti lektoriranja angleščine, ve, da je za njim še lektor, ki bo lahko med lektoriranjem angleščine odpravil morebitne napake. Tisti, ki se loti lektoriranja angleških besedil, pa ve, da za njim ni nikogar več in da napak pri lektoriranju angleščine enostavno ne sme biti. Zato je lektoriranje angleških tekstov še posebej zahtevno.

 

Cenik lektoriranja angleščine ne odraža vrednosti storitve

Cena za lektoriranje angleščine v Sloveniji ni dovolj visoka glede na zahtevnost, ki jo takšno opravilo zahteva. Potrebno je veliko izobraževanja na področju jezika in tudi poznavanja kulture, ljudi, načina razmišljanja in podobno. Vse to se pri nas ne odraža na ceniku lektoriranja angleščine, a treba je poudariti, da je v tujini prevajalska storitev neprimerno bolj cenjena. Mogoče je tako zato, ker je pri nas izobraževanje brezplačno in ljudje manj cenijo izobrazbo. Na drugi strani pa v Sloveniji močno primanjkuje profesionalizma, to je strokovnega odnosa do dela z vedenjem, da opravljanje dela za denar pomeni neko višjo odgovornost in predanost. Vse preveč pogosto se misli, da lahko skoraj vsako delo opravi vsakdo. Posledica takšnega pristopa je pogosto zelo slabo opravljeno delo na različnih poslovnih področjih.

 

Pri lektoriranju angleščine je zahtevnost visoka

Lektoriranje diplomskih nalog v angleščiniGlede na to, da je angleščina zahteven jezik, lektoriranje angleških besedil ni enostavno. Na nižjem nivoju se je res mogoče hitro naučiti jezika, kot je angleščina, a dejavnost lektoriranja zahteva popolno znanje in poznavanje tega jezika. Kdor se loti lektoriranje angleških tekstov, mora odlično poznati ne le jezik, ampak tudi kulturo angleško govorečih. Le tako bo namreč imel popolno znanje, ki je za lektoriranje angleških besedil nujno. Eno je pisati tekst v jeziku, kot je angleščina, lektoriranje pa je zahtevnejše, saj mora tisti, ki se z lektoriranje angleških tekstov ukvarja, med lektoriranjem angleščine odkrivati in popravljati napake, ki jih sam pri pisanju nikoli ne bi zagrešil. Pri lektoriranju diplomskih nalog v slovenščini je odkrivanje napak enostavnejše, saj za rojenega govorca na področju Slovenije to vsekakor ni pretrd oreh. Lektoriranje diplomskih nalog v angleščini pa je zahtevnejše, če lektor ni rojeni govorec. Mnogi boste pomislili, da bi kazalo lektoriranje diplomskih nalog v angleščini zaupati kar angleškim rojenim govorcem. Če se odločite zaupati lektoriranje angleških besedil rojenim govorcem, je to v Sloveniji problematično vsaj s treh vidikov. Prvič, rojenih govorcev, ki se ukvarjajo z lektoriranjem angleških tekstov v Sloveniji ni prav veliko. Drugič, rojeni govorci, ki se ukvarjajo z lektoriranjem angleških besedil, morda sploh ne obvladajo svojega jezika (slovnica, itd.) tako kvalitetno, da bi lahko izvedli kvalitetno lektoriranje angleških tekstov. In tretjič, tisti rojeni govorci, ki so dejansko usposobljeni kvalitetno izvesti lektoriranje angleških besedil, bodo verjetno za lektoriranje diplomskih nalog v angleščini postavili zelo visoko ceno lektoriranja, saj se zavedajo, da so dobri in da jih na trgu ni veliko.

 

Lektoriranje diplomskih nalog v angleščini opravimo strokovno

V našem podjetju lektoriranje vseh angleških tekstov, torej tudi lektoriranje diplomskih nalog v angleščini opravlja visoko usposobljena oseba. Gre za osebo, ki ni rojeni govorec, a tako dobro obvlada angleščino, da lahko pri lektoriranju opravi odlično delo. 

Cena za lektoriranje angleščine, ki jo boste plačati pri nas, je torej vsekakor vredna svojega denarja. Še posebej zato, ker je postavka za lektoriranje angleščine na našem ceniku v primerjavi s konkurenco lahko tudi za več kot polovico ugodnejša. Pri nas delo namreč opravlja visoko usposobljen lektor, ki lahko v relativno kratkem času opravi veliko dela, zato je cena za lektoriranje angleščine pri nas tako ugodna.