O podjetju

Svoje povpraševanje nam lahko pošljete s pomočjo spletnega obrazca na desni strani. Lahko pa nam pišete neposredno na jezicni.dohtarcek@gmail.com ali pa nas pokličete na telefonsko številko 070-80-33-88. Veseli bomo vašega sporočila ali klica.

Moto našega podjetja je »Zadovoljna stranka je dobra stranka.« Prevode in lekture izvajajo le zelo izkušeni prevajalci in lektorji. Ljudje, ki večji del svojega življenja vsakodnevno živijo in delajo z jezikom. Prevajalci so odlični in vsestranski poznavalci angleškega jezika ter tudi kultur in mentalitet angleško govorečih področij, saj je to po našem mnenju drugi predpogoj za delo vsakega uspešnega prevajalca in tolmača. Odlično poznavanje slovenskega jezika pa je prvi predpogoj za delo uspešnega prevajalca.

Zagovarjamo metodo učenja tujega jezika s pomočjo motivacije in interesa, kar je po našem mnenju edina metoda, ki je za učenca neboleča in pri kateri je pozabljanje znanja v primeru daljše neaktivnosti v okviru tujega jezika minimalno. Temeljna pogoja visokega znanja tujega jezika sta dobro poznavanje kulture in načina življenja ljudi, ki govorijo tuj jezik, ter razumevanje njihove mentalitete. Brez teh dveh temeljnih pogojev se vsak učenec slej ko prej znajde v boju s tujim jezikom, katerega se uči. To pa ni nikoli dobro.

Pri poučevanju kreativnega pisanja v slovenskem jeziku prav tako uporabljamo metodo motivacije in interesa, katerega namen je napredovanje posameznikov vseh starosti v poznavanju in spretnosti pri uporabi slovenskega jezika.