Prevajanje in lektoriranje – vse na enem mestu


prevajanje lektoriranjePrevajanje in lektoriranje sta dejavnosti, ki jih potrebujejo študenti, ko je na vrsti lektoriranje diplomskih nalog. Prednost izvajalca, ki nudi prevajanje in lektoriranje, je v tem, da lahko študentu ponudi celovito storitev. Slovenski tekst diplomske naloge namreč zahteva obvezno lektoriranje, prevajanje pa pride na vrsto, ko je potrebno diplomski povzetek prevesti v tuji jezik. V našem podjetju vsem strankam zagotavljamo prevajanje in lektoriranje, saj se nam zdi celovita storitev za naše stranke zelo pomembna. Ob tem je tudi naša cena za lektoriranje izredno ugodna. Treba pa je poudariti, da storitve, kot so prevajanje lektoriranje ter pisanje avtorskih tekstov, niso enostavne, zato jih ne gre jemati zlahka.


Prevajanje in lektoriranje sta strokovni dejavnosti


V slovenskem prostoru vse prepogosto pozabljamo na to, da so dejavnosti, ki zahtevajo visoko izobrazbo, kot so denimo prevajanje lektoriranje ali pisanje avtorskih tekstov, strokovne dejavnosti. Ljudje, ki jih izvajajo, so morali vložiti veliko napora in časa v izobrazbo, da so prišli do nivoja, da lahko lektoriranje, prevajanje in podobne dejavnosti izvajajo. Ker dejavnosti, kot sta lektoriranje in prevajanje v Sloveniji niso ustrezno spoštovane, se pogosto dogaja tudi to, da ljudje prevajanje in lektoriranje zaupajo strokovno neusposobljenim osebam, zaradi česar lahko potem pride do padca kvalitete, ki se pozna na izdelku. Odnos Slovencev do dejavnosti, kot sta lektoriranje in prevajanje, najbolje kažejo cene za lektoriranje in prevajanje, ki so trenutno prevladujoče na trgu. Te cene so zelo nizke.

 

prevajanje in lektoriranje


Dejavnosti lektoriranje in prevajanje bi bilo treba bolj spoštovati


Morda je odnos Slovencev do intelektualnih dejavnosti, ki se kaže v nizki tržni ceni teh dejavnosti, kot sta prevajanje in lektoriranje, tak, ker je visoka izobrazba v Sloveniji tako rekoč brezplačna. V državah, kjer je izobrazba draga in si jo lahko privoščijo le nekateri, so dejavnosti, kot sta lektoriranje in prevajanje visoko cenjene in temu ustrezno spoštovane.